Arhiva

 


Priopćenje: Poziv članovima za sudjelovanje na Križnom putu

Kroz korizmeno vrijeme Ured za pastoral mladih Zadarske nadbiskupije organizira Križni put mladih Zadarske nadbiskupije koji će se održati u subotu 17. ožujka s početkom u 9h. Relacija na kojoj će se održati Križni put započet će kod crkve Uznesenja BDM na Dračevcu Zadarskom preko brda Križ na Babindub, Crno prema Bokanjcu gdje će na trgu kod Župne crkve sv. Šimuna i Jude Tadeja i završiti. Križni put ide crtom obrane grada Zadra u Domovinskom ratu; u ovom Križnom putu sudjelovat će i pripadnici braniteljskih Udruga, sudionici Domovinskog rata koji će mladima posvjedočiti o danima obrane.


07.03.2012.

Novosti: Promjene u Fondu hrvatskih branitelja

Na zatvorenom dijelu 15. sjednice Vlade Republike Hrvatske nastavljeno je rješavanje kadrovskih križaljki pa su tako, između ostalog, razriješeni stari i imenovani novi članovi Upravnog odbora Fonda hrvatskih branitelja.
Tako su s dužnosti razriješeni Tomislav Ivić, predsjednik Upravnog odbora Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji te Ivan Bubić, Josip Đakić, Petar Lovrić, Krunoslav Samošćanec, Lucija Kober i Zadranin Svemir Vrsaljko, a koji su redom bili članovi Upravnog odbora Fonda.
Predsjednikom spomenutog Upravnog odbora po položaju jučer je imenovan ministar Predrag Matić, a članovima Ivo Milatić, Željko Sabo, Branko Borković, Josip Klemm, Ivica Arbanas i Ivica Tolić. Jedan član imenovan je kao predstavnik ministarstva nadležnog za gospodarstvo, jedan kao predstavnik radnog tijela Hrvatskog sabora matičnog za pitanja hrvatskih branitelja te četiri člana kao predstavnika hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.
Imenovanje u Upravni odbor Fonda hrvatskih branitelja Ivici Arbanasu, predsjedniku zadarske HVIDRE još je jedno priznanje za dugogodišnji dobar rad, ali i potvrda kako je sve ono što je učinio za branitelje dosad bilo dobro i prepoznato.
Podsjetimo, u siječnju je Arbanas postao član Savjeta ministra branitelja što je bilo prvo priznanje za njegov dobar i uspješan rad, ali i uspjeh zadarske HVIDRE.


09.03.2012.

Aktualno: JAVNA TRIBINA „PROGON HRVATSKIH BRANITELJA“

Dana 28. Ožujka 2012. (srijeda) u Dvorani sjemeništa Zmajević, na Trgu Svete Stošije , sa početkom u 19.00 sati održati će se javna tribina pod nazivom „PROGON HRVATSKIH BRANITELJA“,

Gosti tribine:

1. Prof. dr. sc. Josip Jurčević
2. Jagoda Bungur
3. Predstavnik Vladinog Ureda za ljudska prava RH
4. Predstavnik DORH-a

Hrvatska nikom od nas nije darovana , mi smo se za hrvatsku borili. Brojčano četiri gardijske brigade mladih ljudi za Hrvatsku je izginulo, jedna brigada je počinila suicid nakon Hrvatskog Domovinskog rata, a cijela jedna bojna leži u hrvatskim i haškim zatvorima samo zato što se usudila braniti Hrvatsku.


22.03.2012.