Arhiva

 


Aktualno: Pozivnica na zadarsku premijeru filma „Slike iz života ratnika“

Tihi i skromni ljudi, kao i u brojnim životnim sferama i događajima, uvijek su bili oni preko čijih leđa je prelazila glavnina tereta. Nikad se nisu žalili. Šutjeli bi i radili ono za što su bili uvjereni da trebaju i moraju. Tako je bilo i u Domovinskom ratu koji je “iznjedrio” puno tihih i neprimjetnih momaka koji su uvijek “teglili” i bili srce i duša svoje postrojbe. Zbog te svoje osobine većina ih je široj javnosti ostala nepoznata, a oni ostali heroji suborcima i krugu ljudi koji su ih poznavali.
Jedan od tih heroja sigurno je i Ivan Anđelić – Doktor, ratni heroj vukovarske obrane. Doktor slovi za jednog od istinskih ratnih heroja koji se neviđenim žarom borio na nekoliko ratišta i pokazao veliku snalažljivost i hrabrost kakva je karakteristična samo za izuzetne ljude.
Ivan Anđelić – Doktor svoje korijene vuče iz Rame, pa je vođen željom da sudjeluje u njenoj obrani, nakon pada Vukovara, došao pomoći svojim velikim ratnim iskustvom. Nakon dolaska, postaje zapovjednik obrane Rame i ustrojava brigadu Rama. Sa svojim suborcima iz Vukovara neumorno prenosi ratna znanja i iskustva na vojnike.
Polovicom lipnja 1992. godine sudjeluje u akciji u kojoj je teže ranjen. Nakon teškog izvlačenja i višesatnog putovanja preko Vran planine, prebačen je u bolnicu u Splitu, gdje je operiran, a nakon toga se liječio dulje vrijeme. Iako ranjavan više puta, odbijao je otići u zasluženu mirovinu i nastavio je karijeru profesionalnog vojnika. Umirovljen je tek nakon mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja i preustroja ratnih postrojbi HV-a.

Svečanoj zadarskoj premijeri 52-minutnog filma “Slike iz života ratnika” prisustvovat će glavni protagonist filma Ivan Anđelić - Doktor i producent Antun Ivanković. Organizatori projekcije su Grad Zadar i Udruga HVIDR-a Zadar.
Ulaz je slobodan.


01.03.2017.

Novosti: POZIV ZA PRIJAVE - Ministarstvo branitelja krenulo sa sistematskim pregledima za hrvatske branitelje

Slijedom navedenog, izvješćujemo svoje članove koji udovoljavaju gore navedenim uvjetima o početku provođenja sistematskih pregleda, te ih pozivamo da se prijave i na taj način aktivno sudjeluju u očuvanju, unapređenju i kontroli svog zdravlja.
Svi zainteresirani se mogu osobno javiti u Područnu jedinicu Ministarstva branitelja, Molatska 11a u Zadru ili na broj telefona: 023/313-970.


06.03.2017.