Arhiva

 


Novosti: POVODOM DANA ŽUPANIJE ODRŽANO NATJECANJE U STRELJAŠTVU

Na natjecanju su sudjelovali članovi kluba, te članovi udruga : SG SOD „Damir Tomljanović-Gavran“ i Udruge maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata Zadarske županije.
Natjecanje je prošlo u najboljem redu te je poslužilo kao odlična priprema strijelaca „Donata“ za nadolazeće Državno prvenstvo.
Očekivano, najbolje rezultate su postigli Davor Brcanija i Milenko Ožaković u zračnoj pušci, te Ana Sandalić u zračnom pištolju.


slike sa natjecanja možete pogledati u galerijislika


11.04.2011.

Novosti: ODRŽANO NATJECANJE U KUGLANJU ZA OSOBE S INVALIDITETOM POVODOM DANA ŽUPANIJE

Natjecanje je proteklo u najboljem redu, u prijateljskoj atmosferi.
Prvo mjesto osvojio je gosp. Ante Kardum ( 171 ) , drugo mjesto –gosp. Dražen Žilić ( 167 ) , a treće mjesto gosp. Marko Blajić ( 166 ) .

Slike možete pogledati u Galeriji.


19.04.2011.

Novosti: 14 MEDALJA I 2 PEHARA SA PRVENSTVA HRVATSKE U GAĐANJU ZRAČNIM I MALOKALIBARSKIM ORUŽJEM OSOBA S INVALIDITETOM

Ekipa SKI Donat iz Zadra sa Prvenstva se vratila sa 14 medalja i 2 pehara. Od ukupno 14 medalja, 3 su zlatne , 3 srebrne i 8 bronci.

U disciplini standard zračna puška, u kategoriji stojeći stav SH2 zlatnu medalju je dobio HRVI Ivica Bratanović ( 591 ) , a u kategoriji ležeći stav SH1 zlatni je bio HRVI Saša Grdović ( 596 ) , te su tim rezultatima oba natjecatelja napravila paraolimpijsku normu.

U disciplini MK ležeći SH1 HRVI Saša Grdović osvojio je i treću zlatnu medalju ( 571 ) gdje je upucao čak 9 krugova preko paraolimpijske norme i svoj osobni rekord.

Srebrne medalje i pehar su osvojili u disciplini zračni pištolj : Ana Sandalić, Šime Rudić i Saša Grdović ( ekipno 1263 ).

Brončana odličja kući su donijeli:
Ana Sandalić – u disciplini zračna puška serijska , kategorija SHŽ ( 340 )
Saša Grdović – u disciplini zračni pištolj ( 515 )
Ivica Bratanović -u kategoriji SH2 serijska puška ( 357 ) , u kategoriji SH2 ležeći MK ( 561)

Brončane medalje i pehar u disciplini zračna puška osvojili su : Ana Sandalić, Davor Brcanija, Milenko Ožaković i Davor Brcanija ( ekipno 1311 )

Čestitke na odličjima!

Slike možete pogledati u galeriji.


20.04.2011.

Aktualno: UDRUGA HVIDR-a ZADAR DOBILA VOZILO VRIJEDNO 20 000 EURA

Donaciju su omogućili Veleposlanstvo Savezne Republike Njemačke, tvrtka Cassadian EADS i njemački okrug Hof.
Primopredaji su nazočili predstavnici njemačkog veleposlanstva, predstavnici spomenute tvrtke i okruga Hof.
Obratio se i predstavnik njemačkog veleposlanstva Ralf Mayer, istaknuvši da je uspješan završetak ovog projekta za njih velika čast i zadovoljstvo.
- Za nas jako puno znači to što i danas, nakon rata pomažemo Hrvatsku kao što smo je pomagali i za vrijeme rata. To je za nas velika čast, a nadam se da ćemo i ubuduće uspješno surađivati, istaknuo je Mayer, nakon kojeg se okupljenima obratio i Peter Mayte, iz tvrtke Cassidian EADS.
- Dva su razloga zbog kojih smo podržali ovaj projekt. Sjećajući se Domovinskog rata svi u pamćenju nosimo jako ružne slike s ovog područja, a s druge strane, ljudi koji su sve to prošli danas su ponosni i spremni nastaviti dalje, kazao je Mayte, istaknuvši da je sklapanje ovog zajedništva sa Zadrom za njih velika čast.
Manfred Nürnberger koji sa suprugom već dugi niz godina različitim humanitarnim radom surađuje sa Zadrom, naglasio je da su i sa zadarskom udrugom HVIDR-a do sada već ostvarili prijateljski odnos.
- Članovi udruge HVIDR-a iskazali su svoju potrebu, a mi smo se potrudili da je što prije ostvarimo i tako smo pokrenuli projekt koji je u šest mjeseci realiziran. Naša je nakana da Zadar s našom njemačkom domovinom ostvari partnerski odnos. Nadam se da ćemo, zahvaljujući i brojnim budućim projektima koji su već u planu, u tome i uspjeti, kazao je Nürnberger, najavivši da će svojim prilogom poduprijeti i sanaciju groblja na Bokanjcu gdje se nalaze 123 groba njemačkih vojnika iz Drugog svjetskog rata.


20.04.2011.