Arhiva

 


Novosti: SVEČANOST POVODOM DANA GRADA VUKOVARA

Na poziv gradonačelnika Grada Vukovara, izaslanstvu naše Udruge ( na čelu sa predsjednikom Ivicom Arbanasom koji je i jedan od zapovjednika obrane Vukovara u Domovinskom ratu 1991) čast je i zadovoljstvo bilo odazvati se i prisustvovati svečanosti povodom Dana Grada Vukovara.
Tom su prigodom na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata grada Vukovara polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća počast poginulim hrvatskim braniteljima odala sljedeća izaslanstva : Vukovarsko-srijemske županije, Grada Vukovara, 204. vukovarske brigade, Koordinacije udruga proizašlih iz domovinskog rata grada Vukovara, Gradova: Šibenika, Kaštela, Sinja, Trogira i Kupresa, te izaslanstvo Udruge HVIDR-a Zadar.
Molitvu je predvodio fra Ivica Jagodić, župnik Župe sv. Filipa i Jakova.


04.05.2010.

Novosti: ODRŽAN SUSRET HRVATSKE KATOLIČKE MLADEŽI ZADAR 2010.

Dana 8. i 9. svibnja u Zadru je održan Susret hrvatske katoličke mladeži Zadar 2010.
Čast i zadovoljstvo da sudjeluje u osiguranju susreta pripala je članovima Udruge HVIDR-a Zadar.

U galeriji slika donosimo foto zapise sa susreta.


12.05.2010.

Priopćenje: OTVORENO PISMO VLADI, BRANITELJIMA I SVIM GRAĐANIMA RH

Ovim putem želimo se obratiti u ime svih branitelja i invalida koji nisu ispolitizirani i koji su se kao i mi našli duboko uvrijeđeni objavama posljednjih dana po medijima o skidanju povlaštenih mirovina.
Koga se to stavilo u isti koš ? Pod povlaštenim mirovinama, naime, naša Vlada smatra : borce iz II.svjetskog rata, pripadnike JNA, bivše saborske zastupnike i članove Vlade, te zajedno sa svima njima , kao šećer na kraju : hrvatske branitelje i invalide !
Po čemu smo to mi, ratni vojni invalidi povlašteni ?
Povlašteni smo što smo 1991. g. stavili svoje živote i zdravlje na raspolaganje obrani Domovine ? Povlašteni smo što smo ostali bez zdravlja boreći se za Hrvatsku koju danas svi svojataju i kradu, a gdje su bili 1991.g.?
Sramotno je da naša premijerka daje izjave kako je vrijeme takvo da teret izlaska iz krize moraju podnijeti svi, a zatim braniteljima skida 10% mirovina!
Nismo li mi već podnijeli svoj teret za ovu državu u kojoj ionako danas uživaju samo malobrojni? Nije li red da sada svoj teret podnesu i oni sami ?
Zašto premijerka nije skinula plaće svim saborskim zastupnicima koji nas tako dobro vode da smo u situaciji kakvoj jesmo ? Zašto bivšim saborskim zastupnicima, članovima Vlade i predsjedniku nije skinula i više od 10 % ? Pa nisu li upravo oni odgovorni za nastalu situaciju?
Istovremeno, kao ukida se krizni porez i smanjuje porez na dohodak čime će opet najbogatiji postati bogatiji i za 19%, a obični smrtnik od svog povećanja ( pod uvjetom da ga uopće bude ) neće moći kupiti ni paket mlijeka.
Zašto se najbogatijima ne stave i veći porezi ? Jer to ne odgovara političarima koji su najbrojniji među tim rijetkim bogatim slojem građana.
Mi smo svoj zadatak obrane države u Domovinskom ratu uspješno izvršili, ali oni svoj nisu !
Unatoč tome, naše se generale isporučuje Hagu, a braniteljima se skidaju malo po malo sva prava.
S druge strane, plaće naših političara se ne diraju, tek će se možda raspravljati o tome da im se umjesto svih besplatnih putovanja , besplatna putovanja odobre samo za put vezan uz rad Sabora. Do sada im znači porezni obveznici plaćaju i obiteljska ljetovanja !
Također smo ljuti zbog podjela invalida na 100%-tne i ostale. Ako se može dijeliti invalide po postotku, onda se može napokon podijeliti invalide i po ratnim putovima, pa se ne bi dogodilo da se sada dira mirovina invalidu koji je pošteno na prvoj crti bojišnice stradao ili onom tko je odradio na prvoj crti bojišnice cijelo razdoblje od 1991-1996.g. Ali, takvo što ne ide političarima u prilog, pa od toga ništa!
Na kraju, posebno osuđujemo slaganje čelnika braniteljskih udruga sa skidanjem 10% mirovina njihovom članstvu!
Naravno da se gospoda u čelništvu slažu . Njihove mirovine ionako nisu njihovi glavni izvori primanja. Ima njih i po Saboru i po raznim Nadzornim odborima, Komisijama, Odborima…pa zašto bi se onda bunili ? A tko od njih ionako ima stvarnu vezu sa članstvom na terenu ? Nitko! Oni očito brinu samo o svojim foteljama, a ne o članstvu ispred čijeg broja se sami stavljaju kao predstavnici, dok pravi branitelji uopće ne stoje iza njih.

Ovim otvorenim pismom želimo dati do znanja i Vladi i svim građanima, a posebno našim suborcima, da nisu svi branitelji ovce i da se ne slažu svi čelnici udruga sa ovakvom politikom kojom se po ko zna koji put žrtve uvijek traže od istih, dok neki ostaju nedodirljivi!

Sa štovanjem,

Predsjednik Udruge HVIDR-a Zadar :
Ivica Arbanas


18.05.2010.

Novosti: REZULTATI STRIJELACA SA 16. HESSENPOKALA U BAD ORBU

Od 15.-25.07.2010.g. održan je 16. Hessenpokal u Bad Orbu ( Njemačka ) na kojem je nastupila hrvatska reprezentacija u streljaštvu.
Od 7 reprezentativaca, dvoje su članovi SKOI Donat iz Zadra, a ujedno i članovi Udruge HVIDR-a Zadar.
Oba reprezentativca su zabilježila dobar rezultat ( Bratanović : stojeći 589, ležeći 596 i Grdović : stojeći 503, ležeći 593, MK 556 ) te osigurali nastup na Svjetskom prvenstvu koje se ove godine održava u Zagrebu od 15.-25.07.2010.g.
Slijede višednevne pripreme sa trenerima i stručnim timom u Zadru na Streljani Mocire i u Zagrebu na samom mjestu održavanja Svjetskog prvenstva- na Streljani Vrapčanski potok.
Tijekom priprema očekujemo od naših strijelaca podizanje forme i rezultata kako bi osigurali nastup na Paraolimpijadi u Londonu 2012.g.
Ovim putem želimo napomenuti da ovakvi dobri rezultati ne bi bili mogući bez podrške Grada Zadra i Zadarske županije, te im na tome zahvaljujemo i očekujemo njihovu daljnju potporu.


26.05.2010.