Arhiva

 


Aktualno: PODIJELJENA PRIZNANJA GRADA VUKOVARA

02. svibnja 2011.g. povodom obilježavanja Dana grada Vukovara, na svečanoj sjednici podijeljena su javna priznanja Grada
Među nagrađenima javnim priznanjima grada Vukovara našao se i naš Zadranin – gospodin Ivica Arbanas, predsjednik Udruge HVIDR-a Zadar.
Gospodinu Arbanasu dodijeljena je Medalja Grada Vukovara za djelovanje tijekom Domovinskog rata na položaju zapovjednika postrojbi i zapovjednika obrane grada Vukovara, čime je zadužio grad te pokazao kako se istinski brani Hrvatska.
Uz gosp. Arbanasa među nagrađenima Medaljom Grada Vukovara bili su : posmrtno general-bojnik Blago Zadro za iznimnu hrabrost i položen život u obrani grada Vukovara 1991.; gospodin Ivan Galić za nesebičan volonterski rad na skrbi o položaju osoba s invaliditetom te za ostali dugogodišnji humanitarni rad i postignute rezultate u slikarstvu; gospodin Stevan Grbatinić za borbu za boljitak grada i njegovih građana u području sportskog ribolova i ribarstva, zaštiti prirode i ekologije, očuvanju i zaštiti kulturnih dobara i osnivanju odbojkaškog sporta u Vukovaru; fra Benko Ivan Horvat, vukovarski franjevac, zbog predana rada s posebnom ljubavi na duhovnoj obnovi svih Vukovaraca, naročito u vrijeme povratka iz progonstva u Vukovar te požrtvovnoj skrbi i radu na revitalizaciji i obnovi književne i kulturne baštine grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije u Samostanskoj knjižnici u Vukovaru i gospodin Zoran Hrgović za ostvarena zapažena postignuća u razvoju gospodarstva u Vukovaru, čijatvrtka RES IMMOBILES uspješno posluje, ulaže u tehnologiju i zapošljava nove radnike.
Plakete Grada Vukovara dobili su : gosp. Ante Budimir, gosp. Šime Vidulin, Nogometna škola „Bubamara“, prof. Maja Dretvić, dr.sc.Vina Rakić.
U ime nagrađenih na priznanjima je zahvalila udovica general-bojnika Blage Zadre Katica Zadro.

Slike sa svečane sjedinice možete pogledati u galeriji.


03.05.2011.

Novosti: UDRUGA HVIDR-a ZADAR URUČILA PRIZNANJE DOKTORICI VESNI BOSANAC

Dana 2. svibnja 2011. prilikom posjeta gradu Vukovaru, izaslanstvo Udruge HVIDR-a Zadar u kojem su bili: gosp. Ivica Arbanas, predsjednik Udruge, gosp. Klaudio Vidaić, dopredsjednik i gosp. Tomislav Zelić, predsjednik Nadzornog odbora, posjetilo je i Opću bolnicu u Vukovaru te su se zadržali u prijateljskom razgovoru sa ravnateljicom – dr. Vesnom Bosanac.
Doktorici Vesni Bosanac Udruga HVIDR-a Zadar je dodijelila Priznanje zbog njenog doprinosa u stvaranju Hrvatske države, te za pomoć braniteljima nakon Domovinskog rata.
Kako se nisu uspjeli naći ranije, posjet Vukovaru su iskoristili i kako bi uručili Priznanje dr. Bosanac te joj dali podršku u ovim trenutcima teškim za hrvatske branitelje, a za nju posebno zbog istrage koja se vodi protiv nje zbog sumnje na počinjenje ratnih zločina.
Doktorica Bosanac zahvalila je na podršci i na Priznanju koje je odmah istaknula na zid svog ureda.

Slike možete pogledati u Galeriji


04.05.2011.

Novosti: REZULTATI SA IPC SVJETSKOG KUPA U ŠPANJOLSKOJ

Od 02.05.-09.05.2011.g. održan je IPC Svjetski kup u Španjolskoj ( Alicante ). Na kupu, koji se računa kao kvalifikacija za paraolimpijadu, nastupila je i reprezentacija Hrvatske.
Od 11 članova reprezentacije , čak dvojica su članovi Udruge HVIDR-a Zadar ( Ivica Bratanović i Saša Grdović ).
Prvog dana natjecanja hrvatska Paraolimpijska streljačka reprezentacija ( u sastavu Miroslav Tesla, Vitomir Garvanović i Mladen Jurada ) osvojila je srebrnu medalju na IPC Svjetskom kupu. Zlato je pripalo Ujedinjenim arapskim emiratima a bronca Španjolskoj.
Ekipno u kategoriji R4 10m AIR RIFLE SH2 naša reprezentacija ( u sastavu I. Bratanović, R. Petrović i S. Piljak) osvojila je 5 mjesto, dok je I. Bratanović ušao u finale kao sedmi i sa 102,3 kruga pogođenih u finalu ostao sedmi.
I.Bratanović kvalifikaciju za Paraolipijadu potvrdio je sa 2 norme , a S.Grdović sa 1 normom ( za drugu normu mu je ,nažalost, nedostajao svega 1 krug ).


10.05.2011.