Arhiva

 


Novosti: USPJEH BRATANOVIĆA I U FRANCUSKOJ!

Od 19.-24.05.2009.g. , gosp. Ivica Bratanović je kao član Hrvatske reprezentacije nastupio
na takmičenju u streljaštvu u Francuskoj ,u gradiću Volmerange-les-Mines.
Ostvario je značajan uspjeh, i to:
-ispucana paraolimpijska norma za London 2012.(stojeći 594 , ležeći 593)
-osvojene tri medalje (malikalibar zlato,stojeći srebro i ležeći bronca - sve ekipno).
Ovim je nastavio ostvarivati plan i program rada za Paraolimpijadu u Londonu 2012.
Slijedi ljetna stanka, a zatim 15.09. putuje na takmičenje u Španjolsku na Kup nacija.


01.06.2009.

Aktualno: POZIV ČLANOVIMA

IZVJEŠĆUJEMO CIJENJENE ČLANOVE DA ĆE SE DANA 09.06.2009. GODINE(UTORAK ) ODRŽATI IZVANREDNA SKUPŠTINA UDRUGE HVIDR-a ZADAR, U KINU CALLEGRO ( BIVŠI KINO ZADAR ) ,
S POČETKOM U 10 SATI I SLJEDEĆIM DNEVNIM REDOM:

1.IZVJEŠĆE O RAZLOGU SAZIVANJA IZVANREDNE SKUPŠTINE
I RADU UDRUGE,
2.IZMJENE I DOPUNE STATUTA UDRUGE HVIDR-a ZADAR.

NADAMO SE VAŠEM ŠTO VEĆEM ODAZIVU.
PREDSJEDNIŠTVO UDRUGE HVIDR-a ZADAR


01.06.2009.

Priopćenje: O B A V I J E S T

Izvješćujemo članove da Udruga HVIDR-a Zadar neće raditi u petak, 12. lipnja 2009.g.
Nastavljamo redovnim radom u ponedjeljak, 15. lipnja 2009.g.
Zahvaljujemo na razumijevanju!


10.06.2009.

Aktualno: O B A V I J E S T

Izvješćujemo članove Udruge HVIDR-a Zadar da je dogovorena kupnja karata za utakmice klasifikacija za Europsko prvenstvo u rukometu, sa popustom.
Cijena kompleta karata je 120,00 kn, a karte se mogu kupiti u petak, 12. lipnja 2009.g. na Višnjiku ( ispred dvorane Krešimira Ćosića ) uz predočenje članske iskaznice.
Osoba za kontakt iz Hrvatskog rukometnog saveza je gosp. Branimir Lozo.


10.06.2009.

Novosti: IZVJEŠĆE O ODRŽANOJ IZVANREDNOJ SKUPŠTINI UDRUGE HVIDR-a ZADAR

Udruga HVIDR-a Zadar dana 9. lipnja 2009.g. održala je izvanrednu Skupštinu Udruge na kojoj je donesen novi Statut, ustanovljen Sud časti, te još jednom izglasano povjerenje predsjedniku Ivici Arbanasu.
Stari Statut HVIDR-a je imala punih devet godina, a pitanja vezana uz Statut udruge su se podigla nakon što je državna organizacija HVIDR-e zamrznula status zadarskoj udruzi zbog navoda o nepravilnoj dokumentaciji. Odmrzavanje statusa uvjetovali su prihvaćanjem novog Statuta.
Zadarska HVIDR-a nije prihvatila taj Statut koji je uvjetovala državna HVIDR-a, jer je centralistički je i tako omogućava da Zagreb direktno utječe na rad udruge, već je donijela novi: -Ovaj Statut bi na snazi bio dugo vrijeme, odražavao ono što naša Udruga radi i omogućava kvalitetan rad s članstvom, rekao je Arbanas.
Novi Statut osim što ne spominje ni državnu ni županijsku organizaciju HVIDR-e, donosi neke bitne promjene. Tako se sva imovina zadarske HVIDR-e, u slučaju da ona prestane postojati ostavlja na korištenje registriranim klubovima koje su osnovali članovi, a ne kao što je do sada bio slučaj, višim instancama.
Odluku o udruživanju HVIDR-e s ostalim udrugama moći će donositi predsjedništvo HVIDR-e Zadar.
Pravovaljanost Statuta treba potvrditi ured Državne uprave.
Arbanas je i najavio da će zadarska HVIDR-a uskoro izrađivati i nove invalidske iskaznice za svoje članove koje će zamijeniti stare, što je Skupština pozdravila pljeskom.
Za svoje djelovanje dobio je još jednom podršku Skupštine koja mu je na njegovo traženje, još jednom izglasala povjerenje. Njegov mandat traje do 2012. godine.
Osim Statuta, na Skupštini je prihvaćeno izvješće o radu udruge te je ustanovljen Sud časti.


10.06.2009.

Novosti: UDRUGA HVIDRA-a ZADAR PROSLAVILA SVOJ DAN

Prigodnim okupljanjem svojih članova na akumulacijskom jezeru Vlačine nedaleko od Suhovara, HVIDRA Zadar proslavila je svoj dan osnivanja. Prije 17 godina, 22. lipnja 1992. osnovana je udruga hrvatskih ratnih invalida Domovinskog rata u Zadru, kao prva udruga takve vrste u Hrvatskoj. Prigodnom druženju u ribarskoj kućici o kojoj brine HVIDR-ino ribičko društvo "Škartoc" odazavali su mnogi sponzori, ali i saborski zastupnici Ingrid Antičević-Marinović, Ivo Grbić, Nevenka Marinović, župan Stipe Zrilić, gradonačelnik Zadra Zvonimir Vrančić, zamjenik gradonačelnika Benkovca Mirko Erstić.
Sport i organizirana rekreacija nezamjenjivi su rehabilitaciji hrvatskih vojnih invalida, a upravo na Vlačinama, članovi HVIDR-e našli su mjesto koje bi uskoro trebalo postati jedno od poznatijih zadarskih izletišta. Ipak sukob sa središnjicom, ono je što i danas obilježava sve aktivnosti zadarske HVIDR-e. Kako kaže predsjednik zadarske HVIDR-e Ivica Arbanas, Zadrani više od godinu dana nemaju kontakata s HVIDR-om RH, a kad se prihvati novi statut, doći će i do formalnog odvajanja.
- Mi samostalno radimo. Imamo vlastiti pravni promet i dosta veliko članstvo. Trenutačno brojmo preko 800 članova. Mi se za to članstvo brinemo i radimo za njih bez obzira kako HVIDR-a RH prema nama postupa. Radi se o dragovoljnom udruživanju u kojem svaka HVIDR-a radi za svoje članstvo. Osnovno je da svako to udruženje donese instrumente kojima bi se kvalitetnije mogli odrađivati zahtjevi svog članstva. Mi ih u Zadru odrađujemo sasvim dobro, a ono što je HVIDR-a novim statutom tražila od nas je zaista neprihvatljivo u nekim odredbama, rekao je Arbanas, ponavljajući da Zadrani i dalje čvrsto stoje na tome da se objavi registar branitelja, jer broj od 500.000 hrvatskih branitelja zaista nije realan.
Ivica Arbanas oštro odbacuje prozivke da je sukob unutar HVIDR-e zapravo sukob unutar HDZ-a.
- Nijednog trena nitko ne može postaviti prije zahtjeva jednog invalida Domovinskog rata nekakve političke ciljeve, bez obzira radilo se tu o SDP-u ili HDZ-u, ili nekoj drugoj stranci. Prava hrvatskih branitelja od 12. ožujka 2008., kad sam izabran za predsjednika zadarske HVIDR-e postali su mi glavna stvar, dodao je Arbanas, najavljujući da će na Vlačinama uskoro niknuti malo igralište za djecu te boćalište.
Piše: Siniša Klarica
Foto: Ivan Jamičić


23.06.2009.

Novosti: POLITIKA NEMA ULAZ U HVIDRINO IZLETIŠTE

Mnoge bi se udruge, ali i političari, trebali ugledati na ponašanje članova Hvidre Zadar čije se zajedništvo i briga za druge na ovom izletu prenijelo na sve nas – komentirala je SDP-ova saborska zastupnica Ingrid Antičević Marinović na velikom druženju uz jezero Vlačine kod Suhovara gdje je Hvidra Zadar dobila koncesiju, uredila prostor i u ponedjeljak obilježila 17 godina osnivanja udruge.

Kandidatkinja za gradonačelnicu Zadra Ingrid Antičević na bogatoj gozbi uz jezero prvi put se našla za istim stolom s gradonačelnikom Zadra dr. Zvonimirom Vrančićem, pa su uz pogodnu atmosferu uz jezero „pali” i prvi poljupci i srdačna rukovanja nakon završene kampanje između donedavno zavađenih kandidata za gradonačelničko mjesto.
- Danas mi nimalo ne smeta što gospođa Antičević i ja sjedimo za istim stolom. Ja ne bih rekao da smo mi bili u svađi, žestoke riječi bile su samo dio kampanje, no istina je da smo se tek ovdje prvi put nakon kampanje srdačno poljubili – rekao je gradonačelnik Vrančić.

Na proslavi 17. godišnjice osnivanja Hvidre Zadar okupila se, uz janjetinu i gulaš „na lovački”, šarolika direktorska, bankarska i politička elita, od predsjednika uprave „Tankerske plovidbe” Ive Mustaća, voditelja Raiffeisen štedionice u Zadru Ivana Guine, čelnika „Hrvatskih voda” u Zadru Ivana Paića, do župana Stipe Zrilića, saborskih zastupnika Ive Grbića, Nevenke Marinović i Ingrid Antičević Marinović, gradonačelnika Vrančića, predstavnika Grada, zadarske Policijske uprave...

- Društvo je šaroliko jer je Hvidra iz druženja isključila politiku. Nas se ne tiče tko je iz koje političke stranke. Dobri odnosi su najvažniji i na našem izletištu nikada neće biti politike – kazao je predsjednik Hvidre Zadar Ivica Arbanas.


24.06.2009.