Arhiva

 


"Izbacite Brkana ili napuštamo Hvidru"

Dalmatinski ratni vojni invalidi, koji su po broju invalida jedan od najbrojnijih Hvidrinih ogranaka, najavljuju da će na sjednici Glavnog odbora u Zagrebu zatražiti od vodstva i predsjednika Hvidre Josipa Đakića da iz braniteljske udruge odmah izbace kompromitiranog trogirskog čelnika Vinka Brkana.

Također, napominju, kako će jasno reći da ne žele uskladiti svoj Statut s krovnim Statutom jer ne žele prihvatiti neograničeni “diktat iz Zagreba, niti mogućnost da im Zagreb nameće povjerenika”.

Tvrde da, prema njihovim informacijama, više od 50 posto temeljnih organizacija nije podržalo promjene Statuta državne Hvidre. Ako im vodstvo Hvidre ne zajamči da će izbaciti bivšega trogirskog dogradonačelnika Vinka Brkana, te ako budu inzistirali na usklađivanju Statuta, dalmatinski hvidraši napustit će udrugu.

Đakić: Svima ista pravila
- Vjerujem da do toga neće doći i da će splitski momci shvatiti da moraju uskladiti Statut kao što su to učinili i drugi. Pa ne možemo njima reći: OK. Vi ne morate, a ovi drugih 19 su morali. Nećemo valjda raditi majmune od onih koji poštuju odluke - veli Josip Đakić, šef Hvidre i HDZ-ov saborski zastupnik.

Što se tiče donedavnoga trogirskog dogradonačelnika Vinka Brkana, koji cijelo vrijeme uvjerava da “da ima podršku Zagreba”, Đakić tvrdi kako on nije njegov problem niti se o njemu odlučuje u Zagrebu.

- Imaju oni u Splitu svoj županijski sud časti. Neka ga oni izbace ako žele, što mi imamo s tim? – čudi se Josip Đakić i odbija tumačenja da je on Brkanov politički zaštitnik.

Pri izbacivanju čelnika kaštelanske Hvidre Željka Strize, da podsjetimo, tumačenje koje je tada dolazilo iz Zagreba je bilo drukčije.

Unatoč najavama iz Splita o mogućem napuštanju Hvidre, predsjednik krovne braniteljske organizacije Josip Đakić je ipak uvjeren kako do toga na koncu neće doći jer će se “na Glavnom odboru o svemu dogovoriti”.

A. B. Krile
Foto: Duje Klarić / Cropix


06.10.2009.

Priopćenje: Obavijest o neradnim danima

Kako je 8 listopada 2009. (četvrtak) državni blagdan, u petak 9. listopada 2009.g. i naša Udruga neće raditi sa članovima zbog spajanja neradnih dana.
Normalnim radom nastavljamo već u ponedjeljak 12. listopada 2009.g.
Nadamo se Vašem razumijevanju te Vam svima želimo ugodne blagdane!


07.10.2009.

Novosti: Izašao natječaj za dodjelu stipendija MOBMS-a

Za sve dodatne informacije u svezi natječaja članovi Udruge mogu se obratiti u tajništvo svakim radnim danom od 8-12h.


19.10.2009.

Aktualno: Poziv na Misu zadušnicu

Na misu pozivamo sve članove i nadamo se da ćete se pridružiti obiteljima umrlih i nama u molitvi za naše umrle prijatelje i suborce.

Sa osobitim štovanjem,

Predsjednik Udrugem HVIDR-a Zadar : Ivica Arbanas


26.10.2009.