Arhiva

 


Aktualno: PROMOCIJA FILMA „GOTOVINA - Pisma iz Haaga ili Hrvatska, tugo moja”

Tom prigodom čast nam je pozvati Vas na projekciju dokumentarnog filma
redatelja Jakova Sedlara

„GOTOVINA - Pisma iz Haaga ili Hrvatska, tugo moja”


koji će se premijerno prikazati 5. listopada (utorak) 2010.g. u velikoj dvorani kina Callegro
u 19 sati, Široka ulica 18, Zadar

Radujemo se Vašem dolasku!

ULAZ JE BESPLATAN!


04.10.2010.

Aktualno: POZIV NA OKRUGLI STOL U POVODU DANA OBRANE GRADA ZADRA

U povodu Dana obrane grada Zadra, dana 6.10.2010.g. u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižice održat će se Okrugli stol na temu Obrana grada Zadra u periodu od 1.10-6.10.1991.g.

Kao predstavnici saniteta, policije i vojske govoriti će o obrani grada u navedenom razdoblju:
zapovjednik Stožera saniteta Sj. Dalmacije doktor Ante Visković ,djelatnik MUP-a mr. Petar Strmota, te pukovnici HV-a u mirovini Tomislav Zelić i Klaudio Vidaić.


04.10.2010.

Priopćenje: MOLE SE ČLANOVI DA DOĐU PO NOVE ISKAZNICE

Ovim putem pozivamo članstvo da provjere u udruzi jesu li im iskaznice stigle i preuzmu ih , a ako nisu - da provjere razlog zbog kojeg iste nisu izrađene.

Zahvaljujemo.

Udruga HVIDR-a Zadar


19.10.2010.

Novosti: HVIDR-i Zadar državna nagrada za volontiranje

Zadarska Hvidra predložena je za dodjelu državne nagrade za volontiranje – najvišeg priznanja koje se u Hrvatskoj jednom godišnje dodjeljuje za volonterska postignuća. U organizaciji Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti godišnje se za volontiranje dodjeljuju dvije nagrade – jedna fizičkoj te jedna pravnoj osobi a uručuje ih predsjednica Vlade.

- Nas je predložila Udruga roditelja djece s posebnim potrebama “Nebo”, no njihov prijedlog podržale su brojne civilne i braniteljske udruge. Upravo to nam je najveća nagrada, da su nas u našoj društvenoj zajednici prepoznali kao udrugu koja nije zatvorena i okrenuta samo braniteljima, već sudjelujemo u životu Zadra suradnjom sa brojnim civilnim udrugama - rekao je potpredsjednik Hvidre Zadar Klaudio Vidaić.

Osim podrške udruga, pismom preporuke Hvidru je predložio i zadarski gradonačelnik dr. Zvonimr Vrančić, koji je naveo da “Hvidra zaslužuje nagradu zbog svoga nesebičnog rada i pomoći, kako svojim članovima, tako i široj društvenoj zajednici”. Pismo preporuke poslala je i Opća bolnica Zadar.

Invalidi zadarske Hvidre volontirali su na Susretu hrvatske katoličke mladeži u svibnju u Zadru, a njihov rad vrednuje se kroz pomoć drugim udrugama: invalidska električna kolica donirali su djeci s posebnim potrebama iz Udruge “Nebo” kao i jednom studentu u Osijeku, zadarskom Domu svetog Frane i Ortopedskoj bolnici u Biogradu daruju hodalice za invalide, a njihove akcije darivanja djece koja se liječe na Pedijatriji zadarske Opće bolnice traju godinama. Hvidra Zadar ima oko 70 volontera.

L. Kalmeta


22.10.2010.