Arhiva

 


Aktualno: POZIV NA MISU ZADUŠNICU

Nakon sv. mise obiteljima preminulih podijelit će se cvijeće i lampioni.
Pozivamo članove obitelji preminulih članova, kao i članove Udruge, da se pridruže u molitvi za preminule prijatelje i suborce.


22.10.2015.

Novosti: ODLIČNI REZULTATI SA SPORTSKO REKREATIVNIH IGARA DRŽAVNE RAZINE

Ekipa pikada ( D. Magaš, S.Grdović, B.Maričić i R. Dunat), kao već godinama do sada, osvojila je 1. mjesto . U pojedinačnom plasmanu najbolji rezultat su postigli D.Magaš ( 4. mjesto) i S.Grdović ( 6. mjesto).
Ekipa boćanja( parovi )također je osvojila 1. mjesto ( A.Šarić i M.Klanac), a ekipa trojki ( M.Ukalović, M.Bukvić i D.Gavran ) je osvojila izvrsno 2. mjesto.
Ekipa viseće kugle ( A.Kardum, M.Vrkić,V.Zupčić,J.Birkić,D.Žilić,E.Šahinović,T.Zelić i R.Martin ) zauzela je 10. mjesto.
Na okruglom stolu posvećenom radu gradskih i županijskih saveza osoba s invaliditetom istaknuta je potreba zakonskog reguliranja financiranja sporta osoba s invaliditetom. Naime, u Zakonu o sportu stoji da lokalne samouprave trebaju financirati sport osoba s invaliditetom, a ne da ga doista i moraju financirati. Naglašena je potreba da se zakonom regulira da se za sport osoba s invaliditetom na lokalnom nivou izdvaja 10 posto od ukupnog iznosa koje te sredine izdvajaju za sport osoba bez invaliditeta.
Bez kontinuiranog financiranja ne može se niti financirati kvalitetni stručni rad, a bez kojega neće biti ni vrhunskih rezultata. Sport osoba s invaliditetom u svijetu je dosegao nivo profesionalnog bavljenja, a ako se ovaj problem u Hrvatskoj ne riješi na ovakav način, dovest će se uskoro u pitanje i budućnost hrvatskog sporta osoba s invaliditetom, a što Hrvatski paraolimpijski odbor zasigurno ne smije dozvoliti, rečeno je na okruglom stolu
Svi rezultati nalaze se na stranici www.hpo.hr, a slike možete pogledati u galeriji slika.


30.10.2015.