Arhiva

 


Priopćenje: Posjet Pakovom Selu

Posjet Pakovom selu ,kao mjestu najveće razmjene zarobljenika u Domovinskom ratu ,održan je dana 31.10.2008.g.
Na poziv organizatora , naša Udruga se uključila u projekt u sklopu kojega su održana snimanja preživjelih logoraša, kao i posjet spomeniku u Pakovom selu gdje su delegacije položile vijence, te vojarni Južni logor i Kninskoj tvrđavi na kojoj je održana i Sveta misa.
Bio je to susret prepun emocija, kako sa svojim suborcima, tako i sa mjestima na kojima su bili utamničeni.U galeriji slika možete pogledati neke od zabilježenih snimaka.


04.11.2008.

Aktualno: Objašnjenje statusa Udruge

Na česte upite članstva radi li uopće Udruga obzirom da je u stanju mirovanja, želimo objasniti isto.
Naime, našoj Udruzi HVIDR-a Zadar- dok se protiv nje vodi stegovni postupak kao prema članici HVIDR-a RH -miruju članska prava.
To znači da nemamo članskih prava ni obveza u sustavu HVIDR-a RH, osim onih koje nam dodjeli tijelo koje vodi stegovni postupak.
Konkretno, nemamo prava na izradu iskaznica HVIDR-a RH, kao ni na sudjelovanje na SŠNIDOR-u.
Što se tiče odnosa prema svim ostalima subjektima, mi radimo normalno i legitimno , kao pravna osoba upisana u registar Udruga RH.
Dakle, za naše članove mi i dalje odrađujemo sve što smo odrađivali i do sada i imamo normalnu komunikaciju kako u Gradu i Županiji, tako i sa Ministarstvima.
Stoga pozivamo članstvo da nam se i dalje obraća sa povjerenjem , a mi ćemo im i dalje pomagati koliko god je u našim mogućnostima.
Udruga je otvorena za članstvo svakim radnim danom od 8-12 sati.


04.11.2008.