Arhiva

 


Priopćenje: USPJEH NA SPORTSKO REKREATIVNIM IGRAMA DRŽAVNE RAZINE ZA OSOBE S INVALIDITETOM

Sveukupno 300-tinjak natjecatelja nastupilo je u šest disciplina: boćanje, boćanje CP – nacionalna kategorija, viseća kuglana, elektronski pikado, kuglanje i šah.
20 članova Udruge HVIDR-a Zadar nastupilo je za Sportski savez osoba s invaliditetom Zadarske županije u kategorijama: šah, viseća kuglana, boćanje i elektronski pikado.
Naši boćari, koji su nastupili u parovima ( Ante Šarić, Joso Šimičević ) i u trojkama ( Dušan Gavran, Branko Gospić i Davor Bevanda ), osvojili su zlatne medalje te 2 pehara za 1. mjesta u ekipnom plasmanu.
Srebrnu medalju u pojedinačnom plasmanu iz elektronskog pikada osvojio je Berislav Maričić.
U vrlo brojnoj i jakoj ovogodišnjoj konkurenciji, naši natjecatelji iz disciplina šah i viseća kuglana vratili su se bez medalja, ali obogaćeni novim iskustvima i prijateljstvima.
Prilikom uručenja pehara i medalja, predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora- Ratko Kovačić je izrazio svoje zadovoljstvo nastupom velikog broja sportaša, naglasivši da su sportsko rekreativne igre temeljna aktivnost uključivanja osoba s invaliditetom u sportske aktivnosti, iz kojih će jednoga dana neki od njih postati i budući paraolimpijci.
Čestitamo svima i želimo još puno uspjeha !
Slike možete pogledati u galeriji.


03.11.2017.

Priopćenje: Održana tradicionalna sveta misa zadušnica za preminule članove Udruge HVIDR-a Zadar

Misi su, uz članove obitelji preminulih, nazočili i članovi Udruge kao i građani grada Zadra koji su na taj dan željeli pokazati da žrtve hrvatskih branitelja nikada neće biti zaboravljene te da ostaju i danas uz njih i njihove obitelji.
Nakon mise, članovima obitelji preminulih podijeljeni su cvjetni aranžmani i lampioni koje je kao organizator osigurala Udruga HVIDR-a Zadar,uz potporu Ministarstva hrvatskih branitelja.


03.11.2017.

Aktualno: Potresni film „Krvava berba grožđa“ stiže u Zadar

Nedavno u kinu Metropolis u sklopu zagrebačkog muzeja suvremene umjetnosti održana svečana premijera dokumentarnog filma “Krvava berba grožđa“, redatelja Silvija Mirošničenka, za kojeg je vladao golemi interes i gužva. Nakon premijere u Zagreba film je prikazan još u Lovasu, Osijeku i Vukovaru.

Film je to koji prikazuje stravična događanja i zvjerske zločine velikosrpskog agresora nad Lovaščanima, počinjene tijekom 1991. godine. Svjedoci i žrtve zločina, kao i autentične arhivske snimke, donijele su prikaz neljudskih, zvjerskih zločina u obliku zlostavljanja, batinjanja, silovanja žena, ubijanja, mučenja, prisilnog rada, odnosno svega onoga čemu su lovaski Hrvati i drugi nesrbi bilo izloženi tijekom okupacije od strane paravojnih srpskih postrojbi, tzv. JNA i lokalnih izdajnika. Bijele trake na rukama Hrvata, tjeranje ljudi na minsko polje, ubojstva na ulicama, bacanje žrtava u zajedničku grobnicu. Slike najtežih povreda ljudskog dostojanstva i ljudskih prava, ostavile su gledatelje nedavno u Zagrebu i Lovasu u suzama i izmiješanim emocijama, tuge, jada, ali i ljudskog ponosa na veliku žrtvu koju su podnijeli Lovaščani.

Zločin u Lovasu jedan je u nizu mnogobrojnih koji su se odigrali na hrvatskom tlu tijekom Domovinskoga rata. Na svom putu prema okupaciji i uništenju grada Vukovara tzv. JNA i četnici iz Srbije uništavali su i ubijali sve što im se našlo na putu. Tako su 10. listopada 1991. okupirali i spalili Lovas – hrvatsko selo u Srijemu.

Pokretači ovoga značajnoga projekta su autor filma Silvijo Mirošničenko i producent Antun Ivanković. Ovaj autorski dokumentarac koji promiče istinu i vrijednosti Domovinskoga rata snimljen je u produkciji Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskoga rata, Udruge dr. Ante Starčević iz Tovarnika i Udruge za audiovizualno stvaralaštvo „Artizana“ iz Zagreba. Projekt je nastajao uz potporu Ministarstva hrvatskih branitelja, Zaklade „Adris“ i Vukovarsko-srijemske županije, Đakovačko-osječke nadbiskupije i Općine Lovas.

Zadarska premijera održat će se uz pomoć Grada Zadra i Udruge HVIDR-a Zadar kao suorganizatora.

Nakon Zadra premijere će biti održane i u sljedećim gradovima:

Omiš, 14. studenoga, u dvorani Ilirskog sjemeništa s početkom u 20 sati.

Split, 15. studenoga, u kinu Karaman s početkom u 19 sati.13.11.2017.

Novosti: Održan 7. memorijalni ribolovni turnir „Darijo Čurković“

Na turniru je bilo nazočno preko 50 natjecatelja i gostiju pristiglih kako iz Zadarske županije, tako i iz čitave Lijepe Naše.
Organizatori turnira su bili članovi RKOI "Škartoc",uz pomoć Udruge HVIDR-a Zadar.

Ribolov i druženje je proteklo u prijateljskoj atmosferi , a pehare i nagrade su osvojjili :
1. mjesto : Milan Hodak
2. mjesto : Ivan Jukić
3. mjesto : Marijan Marošević
ulov najveće ribe : Stjepan Luketić

Čestitamo pobjednicima i organizatorima!

Slike možete pogledati u Galeriji.


14.11.2017.

Aktualno: POZIV ČLANOVIMA I GRAĐANIMA GRADA ZADRA NA "MIMOHOD SVJETLOSTI I SJEĆANJA"

Molimo sve građane grada Zadra, da nam se pridruže i ove godine u obilježavanju jednog od teških dana iz naše domovinske povijesti.


16.11.2017.