Arhiva

 


Aktualno: OBJAVLJEN NATJEČAJ ZA STIPENDIRANJE

Tekst i obrasce natječaja možete potražiti na stranicama Ministartsva branitelja www.branitelji.hr, a dostupni su vam i u udruzi.


05.12.2012.

Novosti: Sveti Nikola djeci donio pune vreće smijeha

Darivanje dječice koja na blagdan Sv. Nikole moraju biti u bolnici tradicija je na koju je zadarska HVIDRA izuzetno ponosna i koju ne prepušta nikome drugome.

Osim mališana na Odjelu za pedijatriju sveti Nikola razveselio je i dječicu na odjelima za kirurgiju, otorinolaringologiju te na Zaraznom odjelu.

- Zadarska HVIDRA i sponzor Turisthotel d.d. akciju organiziraju već osmi put. Ovo nam je posebno draga akcija te je nemamo namjeru nikome prepustiti. Jer dječji osmijeh je nezamjenjiv i nama najljepši i najdragocjeniji dar za Sv. Nikolu. Rekao bih čak da je dječji osmijeh jedina ili barem jedna od rijetkih stvari u ovoj državi koja je iskrena, rekao je predsjednik zadarske HVIDRA-e Ivica Arbanas.

U obilasku dječjih odjela sv. Nikolu je kao i svake godine pratio i dopredsjednik HVIDRA-e Klaudio Vidaić.

- Ove akcije će biti sve dok bude i zadarske HVIDRA-e, a nadam se da će to biti jako dugo. Bez obzira na krizu mi se uvijek potrudimo pronaći ljude koji će osigurati darove. I svake godine bude jednako lijepo - mi dječicu darujemo igračkama i bombonima, a oni nas osmijehom. To nam je najbolji dar koji možemo zamisliti. Zadarskoj bolnici i posebno Odjelu za pedijatriju nastojimo na raspolaganju biti tijekom cijele godine, ne samo na blagdan Svetog Nikole. Tako smo im ponudili svoju pomoć kad budu uređivali odjel, a i inače smo s njima u kontaktu za bilo kakve potrebe. Smatramo da je to i naša dužnost jer sve ovo što mi radimo nije ništa prema onomu što je Bolnica, što su njeni liječnici i sestre učinili za nas i za naše suborce kad nam je najviše trebalo. Kao jedna obitelj smo, rekao je Vidaić.

Osim što je svako dijete dobilo poklon paket - igračku primjerenu njegovoj dobi te slatkiše, organizatori akcije su kao i svake godine osigurali jedan dar koji će trajno ostati na Odjelu pedijatrije. Prijašnjih godina su to bili televizori, računala i slično, a ove godine Odjel je dobio knjige - od slikovnica za najmlađe do knjiga za malo pa i za "puno" starije uzraste.


17.12.2012.