“72 sata bez kompromisa” na jezeru Vlačine

Od 14. do 17.10.2021. godine, u sklopu međunarodnog volonterskog projekta,  i ove godine ( po osmi put )  u partnerstvu nekoliko udruga mladih održao se  projekt 72 sata bez kompromisa.

Cilj projekta je promovirati volontiranje, pomoći ljudima u potrebi, poticati mlade na proaktivno djelovanje u zajednici. Kroz radne , socijalne i ekološke akcije mladi beskompromisno daruju svoje vrijeme, prihvaćaju izazov i doprinose promjeni na bolje. Projekt je do sada ostvario veoma zapažene rezultate, priznanja i nagrade. Najveće priznanje su plodovi koje projekt ostavlja u zajednici- obnovljene prostore, očišćene površine, sretna i radosna lica.

Na poziv iz Ureda za pastoral mladih Zadarske nadbiskupije, Udruga HVIDR-a Zadar i Ribolovni klub osoba s invaliditetom Škartoc ove godine su se uključile kao korisnici.

Mladi volonteri su dana 16.10.2021. g. obojili  montažnu kućicu koja je u vlasništvu RKOI Škartoc, a kojom se vrlo često za brojne aktivnosti koriste i članovi Udruge HVIDR-a. Kako su članovi obje udruge invalidi, od velike pomoći su bile mlade, sposobne ruke koje su  uz ugodno druženje pružile dragocjenu pomoć.

Odgovori