MOLITVENA HODNJA „KORACIMA NADE U ISTINU“ Bulić-Vukšić-Lišane Ostrovičke

Već jedanaestu godinu, naši članovi su sudjelovali u molitvenoj hodnji „Koracima nade u istinu“  Bulić-Vukšić-Lišane Ostrovičke,  koja je održana 17.07.2019. godine kao poruka hrvatskim žrtvama da ih se sa poštovanjem sjećamo i da su njihovi životi temelj hrvatskog  društva na kojima gradimo budućnost i zalažemo se za mir.

Njegujući kulturu sjećanja, obilježen je datum stradanja prvih hrvatskih žrtava stradalih od srpskih topničkih granata (fra Mile Mamić i Josip Žulj–prvi hrvatski redarstvenik, poginuli 17.07.1991.g. u dvorištu crkve sv. Nikole Tavelića u Lišanima Ostrovičkim.

Prisjetili smo se i 28. obljetnice progonstva žitelja župe Sv. Mihovil s posebnim pijetetom prema onima koji se nikada nisu vratili svojim kućama.

U župi je poginulo 14 hrvatskih branitelja i ubijeno 16 civila, svi žitelji su bili prognani, sve kuće zapaljene, crkve minirane i srušene do temelja.

Program je počeo u  17:00 satiispred spomen obilježja prvog poginulog branitelja 113. šibenske brigade Željka Čubrića u Buliću,  nošenjem križa i molitvom Marijinog križnog puta.

Sudionici su prošli dionicu od 12 kilometara, od Bulića do Vukšića, uz crkvu Sv.Kate do župnog groblja Sv.Mihovila gdje su molili odrješenje za poginule hrvatske branitelje i civile.

S početkom u 20:00 h u crkvi Sv.Nikole Tavelića u Lišanima Ostrovačkim služena je  Sv. misa u čast i spomen poginulima i ubijenima u Domovinskom ratu.

Odgovori